Fatöl & Fatcider

Heineken

Holland, 5,0% Holland, 5,0%

I Holland skapades detta lageröl 1873 som fortfarande bryggs enligt samma oförändrade recept.

En lätt maltaromatisk doft med tydlig fruktighet och en smak som är balanserad med en något lättare fyllighet fast med en avstämd humlebeska och något längre fruktig eftersmak.
 

40cl/50cl - 49kr/59kr

Starobrno

Tjeckoslovakien, 5,0% Tjeckoslovakien, 5,0%

Starobrno betyder gamla (bryggeriet i) Brno och syftar på stadens gamla anor som bryggarstad. Traditionen går ända tillbaka till 1243 då staden tilldelades bryggar-privilegium av Vaclav I.

Maltig doft med blommig humlearom och en markerad beska med stor maltighet.

40cl/50cl - 49kr/59kr

40cl/50cl - 49kr/59kr

Paulaner Münchner Hell

Tyskland Tyskland

En genuin tysk veteöl eller som tyskarna ofta kallar denna öltyp "flytande bröd".

Markant maltighet med humletoner i doften med en härligt balanserad fyllig smak.

 

40cl/50cl - 49kr/59kr

Paulaner Hefe Weissbier

Tyskland Tyskland

Ett finstämt öl som alltid har sin givna plats på oktoberfesten i Müncen är Paulaner Hefe Weissbier.

Unik, mild och uppfriskande och något fruktig smak samt en fruktig, aningen jästig doft med inslag av ananas och grön banan.
 

40cl/50cl - 49kr/59kr

Wisby Sleepy Bulldog

Sverige, 4,8% Sverige, 4,8%

En gotländsk pale ale, dvs. en ljusare typ av ale som bryggs på ljusare malt. En ölsort med karaktäristisk humle som har fruktiga toner och en markerad beska.

Komplex malt- och humlearomatisk doft med exotisk fruktighet och en markerad beska med härligt maltrostade toner och lång fruktig eftersmak.

 

Newcastle Brown Ale

England, 4,7% England, 4,7%

Newcastle Brown Ale är en autentisk engelsk ale med en unik och fyllig smak men ändå lätt att dricka, vilket man gjort sedan 1927.

Stor, fruktig och smörig doft med inslag av humle och knäck men en fruktig ch  knäckig smak med medelstor beska samt en ton av humle och smörkola.

40cl/50cl - 49kr/59kr

Murphys Irish Stout

Irland Irland

Stout utvecklades från portern år 1722, då en bryggare bryggde med en mer mörkrostad malt än man brukade använda. Resultatet var en brygd med en ovanlig mörk färg. Murphy´s historia sträcker sig från 1856 då bryggeriet i Cork på södra Irland grundades.

Något mildare arom av mörkrostad malt med litet rökigt inslag men med en mild, lätt rostad smak och en hög grad av bitterhet.
 

40cl/50cl - 49kr/59kr

Fatcider

Briska Päroncider

Sverige, 4,5% Sverige, 4,5%

I Kivik på Österlen odlas äpplen sedan många generationer. De handplockas och mustas till cider på Kivik Musteri. Hög juicehalt och den svenska frukten ger Briska en friskare cidersmak. Alla delar i produkten är i så stor utsträckning som möjligt närproducerat och har en lokal, svensk anknytning.